Tuesday, 6 September 2011

Cuti Aidil Fitri

Assalamualaikum!

Semalam kami baru pulang dari bercuti 3 hari di Terangganu. Insyaallah, esok sebelum subuh kami akan bertolak ke Kedah. Kami pulang untuk melawat bondaku yang uzur sakit tua. Kami bercadang akan berada di sini sehari sebelun anak-anak tahfiz balik ke asrama pada 10 september. Anak-anak tahfiz junior sudah bersekolah kerana takwim persekolahan sekolah rendah kami mengikut sekolah kebangsaan.

Kami tidak boleh berada di kampong lama sebab anak-anak tahfiz akan pulang ke asrama hujung minggu ini. Anakku Yana yang sedang bercuti disini akan berangkat pulang ke Mesir pada 15 September. Kemudian kami akan adakan majlis menyambut hari raya Aidil Fitri pada 17 september setelah warga Mtaqsa berpuasa sunat 6 hari.Majlis kali ini agak besar sedikit kerana semua ibubapa dan keluarga anak-anak tahfiz dijemput.

Sekembalinya dari cuti aidil Fitri ini anak-anak tahfiz akan sibuk untuk membuat persediaan peperiksaan akhir tahun. Peperiksaan akhir tahun bagi pelajar-pelajar tingkatan 3 akan menentukan jurusan atau aliran yang mereka akan ambil seterusnya, sains atau sastera/agama. Bagi pelajar-pelajar tingkatan 2 pula mereka hendaklahlah menunjukan keputusan yang baik untuk menunjukkan kesungguhan mereka belajar di Mtaqsa. Pelajar-pelajar tingkatan 4 akan menghadapi peperiksaan SMTQ dan pelajar tingkatan 5 akan memduduki SPM.

No comments:

Post a Comment